Agenda des événements en librairie

Presentació de la crònica periodística 'Totes les cares de França' de Montserrat Besses

Rencontre avec un auteur/une autrice

Jeudi, 08 Juin 2023 19:00 - Télécharger au format iCal

 

Carles Costa, periodista de TV3 i l'autora parlaran del llibre

França es troba en plena ebullició política i social. El president Macron, que tantes passions va desfermar a l'inici del mandat, afronta ara una situació difícil. El polític jove i ambiciós, de carrera meteòrica, ja no disposa de majoria absoluta a l'Assemblea Nacional, on l'extrema dreta de Marine Le Pen té més diputats dels que hauria imaginat. El context de crisi internacional a causa de la pandèmia i de la guerra d'Ucraïna s'ha agreujat amb les protestes massives contra els plans del govern, que han encès els carrers —sobretot a la França més allunyada de París. La vella grandeur francesa, sacsejada pels efectes de la globalització i per la nova polarització internacional, tremola davant del futur.

La periodista Montserrat Besses, que té una llarga experiència com a corresponsal de TV3 a París i una vinculació de més de quaranta anys amb França, ofereix un retrat actual i incisiu d'aquest país a través del símbol de Marianne, l'encarnació —la cara— de la República Francesa.
 
Entrada lliure
 
_______________________

Présentation de la chronique journalistique 'Totes les cares de França' de Montserrat Besses (Tous les visages de la France)
Carles Costa, journaliste de TV3 et auteur, parlera du livre

La France est en pleine ébullition politique et sociale. Le président Macron, qui a déchaîné tant de passions au début de son mandat, est désormais confronté à une situation difficile. Le jeune homme politique ambitieux, à la carrière fulgurante, ne dispose plus de la majorité absolue à l'Assemblée nationale, où l'extrême droite de Marine Le Pen compte plus de députés qu'il ne l'aurait imaginé. Le contexte de crise internationale dû à la pandémie et à la guerre en Ukraine a été aggravé par des manifestations de masse contre les projets du gouvernement, qui ont enflammé les rues - notamment en France, la plus éloignée de Paris. La vieille grandeur française, ébranlée par les effets de la mondialisation et la nouvelle polarisation internationale, tremble devant l'avenir.
La journaliste Montserrat Besses, qui a une longue expérience de correspondante de TV3 à Paris et un lien de plus de quarante ans avec la France, offre un portrait actuel et incisif de ce pays à travers le symbole de Marianne, l'incarnation — le visage — de la République française.


ENTRÉE LIBRE

montserratbesses.jpg
Llibreria Jaimes
Carrer de Valencia 318
08009 Barcelona Cataluña
Spain
+34 932 15 36 13
https://www.jaimes.cat/