Agenda des événements en librairie

Mois précédent Jour précédent Jour suivant Mois suivant
Rechercher

Evénements du Lundi 09 Octobre 2023

Lectures de la modernitat poètica nº70 : Odile Arquer ens parla de Jaume Vidal Alcover

Un cicle de poesia coordinat per Antoni Clapés

Poeta, narrador, autor teatral i assagista manacorí, doctorat en filologia catalana.

La seva obra creativa es basa en la versemblança aristotèlica, on les referències literàries d'un autor erudit es combinen amb la ironia, l'humor i la passió per la vida. Destaquen Sonets a Eurídice (1962), premi Joan Alcover, Les quatre llunes (1969), premi Víctor Català, o Terra negra (1970), premi Carles Riba.

Escrigué una extensa tetralogia de novel·les, Els anys i els dies, formada pels títols La vida fàcil (1987), Els intocables (1987), Els Sants Innocents (1988) i Els darrers dies (1988), amb l'objectiu de retratar la realitat de la societat mallorquina durant el segle XX i amb la pretensió d'alliberar els illencs de la imatge falsa de societat profundament ruralitzada i de paisatge pintoresc.

Publica estudis com ara Els trets fonamentals de la literatura catalana (1978), Llorenç Villalonga i la seva obra (1980) o Síntesi d'història de la literatura catalana (1980).

Tradueix, entre d'altres, l'obra de Marcel Proust A la recerca del temps perdut, publicada pòstumament. També traduí Rimbaud, Foscolo, Brecht, Barthes, T. Mann, entre d'altres.

El 1988 se li concedeix per la seva trajectòria literària la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Entrada lliure

Le 09.10.23 à 19h00 - (, )